EVİN OKULA YAKINLAŞTIRILMASI VE DEĞİŞEN ANNE BABA ROLLERİ PROJE RAPORU

EVİN OKULA YAKINLAŞTIRILMASI VE DEĞİŞEN ANNE BABA ROLLERİ PROJE RAPORU

13.02.2018 852

AYBASTI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
EVİN OKULA YAKINLAŞMASI VE DEĞİŞEN ANNE BABA ROLLERİ
PROJE RAPORU

Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi, Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri Projesi kapsamında okul bünyesindeki tüm velilerimize, ihtiyaç belirlemeye yönelik, 19 seminer konusundan 6 tanesini seçmesi istenilerek anket uygulaması yapılmış ve sonuçlar neticesinde ihtiyaç analizi çıkartılmıştır. Bu analiz sonuçlarına göre oluşan seminer konularımız şöyledir:

1.       Okula devamsızlık alışkanlığı

2.       Ergenlik dönemi ve özellikleri, ergenlikte davranış bozuklukları ve çözüm yolları

3.       Televizyon, cep telefonu, internet, siber güvenlik ve sosyal medya (fırsat ve tehditler)

4.       Madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklarla mücadele

5.       Çocukluk ve gençlik döneminde din eğitimi

6.       Çocuklarda ahlaki gelişim

Olmak üzere toplam 6 oturumdan oluşan öğrenci ve veli seminerleri verilmiştir.

Velilerimizin aktif katılımlarının sağlanması ve projenin amacına ulaşması düşüncesiyle, seminer günleri öncesinde velilerimize SMS ve davetiye gönderilmiş, aynı zamanda en müsait oldukları günlerin belirlenmesi için ise planlama öncesinde anket çalışması yapılmış, seminer günleri planlaması bu doğrultuda yapılmıştır. Çalışmalarımızın neticesinde 185 veli, seminerlerimize katılım sağlamıştır.

Bu süreçte Altınordu Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünün hazırlamış olduğu modüler panolardan bu süreçte faydalanılmış,  aynı zamanda okulumuzca hazırlanan afiş ve broşürler veli ve öğrencilerimizle paylaşılmıştır. Seminerlerimize katılım sağlayan velilerimize eğitim sonrasında Katılım Belgesi düzenlenmiş ve görüş, öneri ve taleplerini belirtebilecekleri anket uygulaması yapılmıştır.

Projenin hazırlanış ve uygulanış aşamasında emek ve mesailerini harcayan öğretmenlerimize ve katılım sağlayan velilerimize teşekküre ederiz.

 

13-02-201813-02-201813-02-201813-02-201813-02-2018