KAZANACAĞIZ !

Üniversite Sınavına hazırlanan 12. Sınıf öğrencilerimize yönelik " Motivasyon " çalışması yapıldı.

Okul Müdürümüz Ahmet Arif HACIEFENDİOĞLU yaptığı konuşmada " İmam Hatip Lisesi mezunu olacak olan öğrencilerimizin; toplum içinde yol gösterici, örnek ve rol model olacak, yöneten ve yönetimde söz sahibi, topluma rehber olacak kişiler olmaları gerektiği ve kendilerini eğitim hayatları boyunca bu yönde geliştirmelerinin toplumsal bir ödev ve sorumluluk olduğunu belirtti. Öğrencilerimizin " İlim ve Bilim " üzerinde hakim olmalarıyla, kendileriyle birlikte toplumu da ileriye taşıyacakları yönünde motive etti.

Okulumuz Müdür Yardımcısı ve Rehber Öğretmen Uğur BAKİ ise öğrencilerimizin sınava hazırlık sürecinde geldikleri seviye ve olmaları gereken seviye üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Öğrencilerimizin içinde bulundukları maratonda bir futbol deyimi olan " Formanın hakkını vermeleri " ve kalem tutmaktan parmaklarının ezilmesi gerektiğini vurguladı. Sınavın neticesinde oluşacak olan puan tablosu ve başarı durumlarını en kötü tablo ile hayal etmelerini, Lise eğitimlerinin sona ermesinin ardından istedikleri bölümü kazanamayıp hayal kırıklıkları yaşadıklarını düşünmelerini istedi ve bunu öğrencilere en yoğun olacak şekilde hissettirdi. Öğrencilerimizin bu dakikalarda yoğun bir üzüntü içinde oldukları gözlemlendi. Bu çalışmadaki asıl amaç öğrencilerimizin gerçeklerle daha önceden, hayal ve hissederek karşılaşmalarını sağlamak ve bahar aylarının gelmesiyle bozulan motivasyonlarını bu yöntemle tekrar canlandırmaktı. Seminer içerisinde çeşitli motivasyon videoları, başarı hikayeleri, bireysel ve takım olarak yüksek başarılara imza atmış kişilerin inanç ve azimlerini gösteren video gösterimleri yapıldı. Bu videolar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Sonucunda ulaştığımız slogan " ACI OLMADAN BAŞARI OLMAZ "

12.04.2018 592

13-04-201813-04-201813-04-201813-04-201813-04-201813-04-201813-04-201813-04-2018