MESLEK TANITIM GÜNLERİ PROGRAMIMIZ

MESLEK TANITIM GÜNLERİ PROGRAMIMIZ

Mesleki Rehberlik faaliyetleri kapsamında okulumuzda Meslek Tanıtım Günleri etkinliği gerçekleştirildi. 

Etkinliğe İlçe Kaymakamımız Sn. Refik ÖZSOY´un öğrencilere " Kaymakamlık" mesleğini tanıtması ile başlandı. Kaymakamımız Sn. Refik ÖZSOY, öğrencilerimizle " Kaymakam nasıl olunur? " ana başlıklı söyleşi gerçekleştirdi. Mesleğinin pozitif ve negatif yanlarından da bahseden kaymakamımız, öğrencilerimizin hedeflerine ulaşma yolunda en büyük engelin kendileri olduğu üzerinde durdu. Sözlerinin bitiminde öğrencilerimizle soru cevap şeklinde sohbet edasında akla takılan diğer soruları da cevaplandıran Kaymakamımız Sn. Refik ÖZSOY etkinliğe olan ilgi dolayısıyla memnuniyetini de dile getirdi. 

Kaymakamımız Sn. Refik ÖZSOY´un sözlerinin bitiminde Aybastı Fen Lisesi Müdürü Sn. Mustafa EREN, öğrencilerimize " Öğretmen Olmak" ana başlıklı seminer verdi. Öğretmen nasıl olunur? Öğretmenliğin kariyer basamakları nelerdir? Öğretmenliğin avantaj ve dezavantajları nelerdir? Alt başlıklarına da değinen Mustafa EREN, öğrenci yetiştirmek ve öğrencilerini ilerleyen zaman içinde güzel yerlerde görmenin en güzel duygu olduğundan bahsetti.

Programımız İlçe Müftülüğümüzde görev yapan İmam Muhammed Ali ÇELEBİ´nin öğrencilerimize " İmam Olmak" ana başlıklı meslek tanıtımıyla devam etti. Okulumuzda uygulanan İmam Hatip Programı dolayısıyla, öğrencilerimize en yakın olan İmamlık mesleğinin merak edilen, göz önünde olmayan diğer detayları hakkında bilgi verdi. 

Sonrasında ise İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan Polis Memurlarımız Erdoğan ALBAYRAK, Orhan BALÇIK ve Erdoğan ÇAKIR, öğrencilerimize " Nasıl Polis Olunur?" konulu seminer verdi. Seminer içeriğinde Polislik Sınavları, sınav tarihleri, adaylarda aranan koşullar, mesleğin avantaj ve dezavantajları nelerdir gibi birçok konuda bilgi paylaşımında bulundular. Bir konuda uyarıda bulunarak, öğrencilerimize televizyonlarımızda yayınlanan Polis dizilerinin gerçeği yansıtmadığı, bu tip algılar dolayısıyla kendilerini zor duruma düşürecek isteklerde de bulunulduğunu (Halktan, telefon numarasıyla yer tespiti isteği) belirtirken, bu konuda duyarlılığın artmasını beklediklerini belirttiler. 

Son meslek grubumuz ise Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olan İlçe Jandarma Komutanlığı´nda görevli Jandarma Uzman Çavuş Mehmet ALTUNBAŞ, öğrencilerimizle bir araya geldi. " Asker Olmak" Ana başlıklı konferans gerçekleştiren Mehmet ALTUNBAŞ, Milli Savunma Üniversitesi giriş koşulları, başvuru ve sınav tarihleri hakkında bilgi verdi. Subay, astsubay ve diğer rütbelerde personel alımlarına ilişkin detaylı bilgi paylaşımında bulunduktan sonra öğrencilerimizin sorularını cevaplandırdı.

Başta Kaymakamımız Sn. Refik ÖZSOY olmak üzere, davetimizi geri çevirmeyip öğrencilerimize rehberlik eden, emek ve mesailerini harcayan Fen Lisesi Müdürü Mustafa EREN’ e, İlçe Müftülüğümüzde görevli İmam Muhammed Ali ÇELEBİ ’ye İlçe Emniyet Müdürlüğü mensubu Polis memurları Erdoğan ALBAYRAK, Orhan BALÇIK ve Erdoğan ÇAKIR’ a ve İlçe Jandarma Komutanlığı mensubu Jandarma Uzman Çavuş Muhammet ALTUNBAŞ’ a teşekkür ederiz.

 

Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü

17.01.2018 1022

17-01-201817-01-201817-01-201817-01-201817-01-201817-01-201817-01-2018