ÖĞRENCİLERİMİZİN MESLEKİ GELİŞİM ALANI DOĞRULTUSUNDA YAPILAN REHBERLİK FAALİYETLERİMİZ

ÖĞRENCİLERİMİZİN MESLEKİ GELİŞİM ALANI DOĞRULTUSUNDA YAPILAN REHBERLİK FAALİYETLERİMİZ

31.01.2018 518

31-01-201831-01-201831-01-201831-01-201831-01-201831-01-201831-01-201831-01-201831-01-201831-01-2018  

ÖĞRENCİLERİMİZİN MESLEKİ BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEK, İLGİ, YETENEK VE BECERİLERİ DOĞRULTUSUNDA DERS VE MESLEK SEÇİMLERİNİ YAPMALARI AMACIYLA GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLDUĞUMUZ REHBERLİK FAALİYETLERİMİZ

 

Yıl boyunca öğrencilerimizin ilgi, yetenek ve becerilerine uygun ve geliştirici nitelikte çalışmalar yapmaktayız. Bu çalışmalar kapsamında başlıca yapmış olduğumuz çalışmalar:

1. Yenilenen Üniversite Sistemi bilgilendirme seminerleri

 2. Öğrencilerimizin ilgi, beceri ve yeteneklerine göre seçimini yaptığı etkin kulüp faaliyetleri yürütülmesi, sorumluluk duygularının geliştirilmesi.

3.       Öğrencilerimizin sorumluluk, birlik, bütünlük duygularını geliştirici nitelikte yürüttüğümüz sosyal sorumluluk ve yardım projeleri. ( Hasta ziyaretleri, ihtiyaç sahiplerine maddi/manevi yardım vb.)

4.       Öğrencilerimizin Mesleki becerilerini artırıcı, destekleyici nitelikte çalışmaları yapak üzere diğer kurum/kuruluşlarla iş birliği. (Müftülük)

5.       Öğrencilerimizin gelecek planlaması ve hedef belirleme sürecinde gerekli rehberlik faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ve amacına ulaşması doğrultusunda diğer kurum/kuruluşlarla iş birliği.( Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü)

6.       Ülkemizin önde gelen ve öğrencilerimize rol model olabilecek eğitimci, yazar, akademisyen vasıflarını taşıyan meslek erbapları tarafında düzenlenen seminerlere katılım. ( Doç. Dr. Selim EREN, Prof. Dr. İzzet ER)

7.       İl bazında düzenlenen eğitsel ve mesleki seminerlere katılım. (Ordu İlinde düzenlenen Üniversite Tanıtım Çadırı ve Yeni Sistem Tanıtım Seminerleri)

8.       Öğrencilerimizin ders bazında başarı ve hazırlık durumlarını izlemeleri, buna yönelik olarak düzenli aralıklarla gerçekleştirmiş olduğumuz TYT/YKS deneme sınavları. (EBA’ da paylaşılmış deneme sınavlarından faydalanıyoruz)

9.     Öğrencilerimizde tarih bilinci oluşturmak, kültürel zenginliklerimizi öğrencilerimize tanıtmak, genel kültür seviyelerini yükseltmek, tarihi yaşayarak öğretmen ve sınava hazırlık sürecinde motive etmek amaçlı düzenlenmesi planlanan gezi programımız. (Ordu Üniversitesi Gezisi, 20 Mayıs Etkinliklerine Katılım, Etnografya Müzesi gezisi,  Kurul Kalesi ve Kibele Heykeli gezisi)

10.   Öğrencilerimizi yakından tanımak, aile ortamında gözlemlemek, ilgi, yetenek ve becerilerini keşfetmek amacıyla yapmış olduğumuz veli ziyaretlerimiz.

11.   İlimiz ve İlçemizde farklı dallarda düzenlenen spor müsabakalarına öğrencilerimizin yetenekleri doğrultusunda etkin katılım. (Güreş, Futbol, Koşu)

Planlamamız dahilinde yapmış olduğumuz etkinlikler çizgisinde ve yeni ihtiyaçlar doğrultusunda yıl boyunca öğrencilerimizin ilgi, yetenek ve becerilerini geliştirici aynı zamanda sosyal kültürel faaliyetlerde aktif rol aldığı çalışmalar yapılmakta olup, yapılmaya devam edecektir.

 


                                              Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü